forsidenindtaldesignportefolioforhistorienkontaktlogon

Du har kunnet bruge videoer med SmartCMS lige fra starten i 1995, samme år som den grafiske brugerflade, der muliggjorde billeder og videoer på internettet, blev indført. Det var 10 år før YouTube blev lanceret (december 2005).

Men vore ældste videoer anvender et video-format, der ikke længere kan ses af Mac-brugere - og senest ikke længere af PC-brurere med nyere browsere, der ikke undestytter "Flash". Derfor har vi i en periode måttet anvende YouTube's service til videoerne.

Men det har den uheldige konsekvens, at en række helt tilfældige og helt uvedkommende videoer bliver præsenteret, når vor egen video er slut.

Derfor var det nødvendigt at finde vort eget video-format, som til gengæld skal kunne ses af alle! Efter talrige forsøg har vi nu fundet en løsning, der kan implementere videoer direkte i systemet,  og som kan betjenes alene fra en mobiltelefon.

Ovenstående video er optaget, indtalt, klippet, redigeret og lagt på Youtube på få minutter direkte fra stranden i Blokhus. Men du kan også lægge videoen på din egen SmartCMS-server, og dermed undgå, at Youtube efter afspilningen lokker dig ind på andre (uvedkommende) videoer.

Videoer kan optages, efterbehandles, klippes, redigeres, forsynes med tekster, underlægningsmusik og speak og lægges på nettet på stedet og direkte fra mobiltelefonen, ligesom alle tekster på siden heller ikke skal indskrives, men indtales direkte på mobiltelefonen og automatisk bliver omsat af systemet til skrevet tekst på siderne. Altsammen muliggjort af webredigeringssystemet SmartCMS ® fra og med udgaverne i 2007 - 2019.

Vi håber, brugerne vil synes godt om nyskabelsen, og beder om tilbagemelding, hvis der opleves problemer med at se videoerne.


Med venlig hilsen,
Peter Wendelboe
Oktober 1995.

(Revideret 15. feb. 2018)